電子書籍「IOP ebooks」のトライアルを実施します(10/24~12/23)
We have a trial of IOP ebooks from October 24 to December 23, 2016

附属図書館では「IOP ebooks」のトライアルを実施します。
今回のトライアルの利用結果を今後の電子書籍購入の検討材料といたしますので、ぜひこの機会にご活用ください。ご意見・ご感想をアンケートフォームからお寄せください。

1. 実施期間
      2016年10月24日(月)~2016年12月23日(金)

2.トライアルを実施するサービス

IOP ebooks

IOP ebooksはIOP Publishing(英国物理学会出版局)の機関向け電子書籍です。2つのコレクションで100タイトル以上が提供されています。

2つのコレクション
      • IOP Concise Physics: 急速に進展する領域や入門的な話題を短い文章で紹介します
      • IOP Expanding Physics: 物理学の重要な領域とそれに関連する主題を扱います

特徴
      • 統一プラットフォーム: IOPscienceで電子書籍と電子ジャーナルが利用できる
      • DRMの制限無し: 同時アクセス無制限
      • 互換性: HTML、PDFだけでなくEPUB3にも対応
      • 迅速な出版: 最終原稿の受領から4ヶ月以内に出版

アクセス先:http://iopscience.iop.org/books

利用においては、データベース、電子ジャーナルを利用する場合と同様に、以下の行為は禁止されています。

Tokyo Institute of Technology Library has a trial access to the IOP ebooks.
We invite you to use it, and tell us what you think.
      Monday, October 24, 2016 - Friday, December 23, 2016

2. Trial service

IOP ebooks

IOP ebooks provide ebooks published by IOP Publishing for institutions. It offers more than 100 ebook titles in 2 collections.

2 Collections
      • IOP Concise Physics focuses on shorter texts in rapidly advancing areas or topics where an introductory text is more appropriate.
      • IOP Expanding Physics publishes high-quality texts from leading voices across the research landscape on key areas in physics and related subject areas.

Born-digital programme offers
      • A fully integrated platform : book and journal content in one place on IOPscience
      • No DRM : IOP ebooks allows unlimited concurrent usage
      • E-reader compatibility : books and chapters published in HTML, PDF and EPUB formats
      • Rapid publication times : books published within four months of receipt of final manuscript

Access : http://iopscience.iop.org/books

Use only the books that you really need for academic and educational purposes.

See also Attention to the Use of Electronic Information Resources.

2016年10月21日
情報管理グループ(03-5734-3214)