World Scientific E-books トライアル(9月19日-12月18日)
Trial Access to World Scientific E-books (Sep. 19 - Dec. 18)

附属図書館では、World Scientific社が提供する電子書籍のトライアルを実施します。 今回のトライアルの利用結果を電子書籍購入の検討材料としますので、この機会にぜひご活用ください。ご意見・ご感想をアンケートフォームからお寄せください。

1.実施期間
      2017年9月19日(火)~12月18日(月)

2.利用可能なタイトル
      数学・物理・化学をはじめとして幅広い分野の約7,700タイトルの電子書籍が利用可能です。 1981年から2016年までに刊行された7,149タイトルについては タイトルリスト[Excelファイル]をご覧ください。これに加えて2017年刊行分(「FREE」アイコンが表示されるタイトル)もトライアル利用できます。
      なお、同じサイトで提供されている電子ジャーナルは今回のトライアルの対象ではありません。

3.アクセス方法
      東京工業大学の学内ネットワークに接続された端末から、下のURLにアクセスしてください。学生・常勤教職員・非常勤教職員の方は、SSL-VPN経由で学外からアクセスすることも可能です。

データベース・電子ジャーナルを利用する場合と同様に、以下の行為は禁止されています。
      研究・学習のために必要なもののみ、利用するようお願いいたします。

• 本文はPDF形式です。
    • 同一資料を複数人が同時に使用できます。

Tokyo Institute of Technology Library has trial access to the World Scientific E-books. We invite you to use it, and tell us what you think.

1. Trial Period
      Tuesday, September 19, 2017 - Monday, December 18, 2017

2. Titles
      You can read over 7,700 e-books in various fields including mathematics, physics, and chemistry.
      • Title list [Excel file] for 7,149 titles published between 1981 and 2016
      • E-books published in 2017 with "FREE" marks are also available.
      Please note that we don't have trial access to e-journals provided at the World Scientific website.

3. Access
      The following are prohibited as is the case in using licensed databases and e-journals:
      • downloading a large numbers of articles
      • commercial, non-educational, non-scholarly, or non-research use
      • reproduction and distribution to others
      • any conduct that violates Japan's Copyright Law
      Use only resources that you really need for academic and educational purposes.
      See Attention to the Use of Electronic Information Resources for details.

5. Feedback
    • Contents are available in PDF format.
    • Multiple users can use the same content at a time.

2017年9月20日
情報管理グループ / Information Management Group (03-5734-3214)